Kwaliteit

Kwaliteit

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel, hierom streven wij continu naar een hoger niveau

Duurzaamheid

Wij zijn constant op zoek naar betere technieken om de duurzaamheid van onze producten te verbeteren

Milieu

Wij zijn constant op zoek naar betere technieken om onze impact op het milieu te verminderen

Kwaliteit

Binnen Riton staat kwaliteit in een hoog vaandel. Zo zijn alle monteurs Luka gecertificeerd en in het bezit van een Luka monteurspas. Dit betekent onder andere dat er voldaan kan worden aan luchtdichtheidsklasse C. Dit is een luchtdichtheidsklasse waarbij  de luchtlekkage slechts 0.27 liter/seconde per m bedraagt. Dit heeft verschillende voordelen. Zo kent het systeem veel minder energieverlies. Oftewel de ventilatoren hoeven minder hard te draaien, wat betekent dat er minder kosten worden gemaakt en er minder geluid wordt geproduceerd. Bijkomend voordeel is dat ruimtes en het afzuigsysteem veel schoner blijven. Dat is beter voor de reinheid, want met minder lekkage komt en ook minde stof / vuilheid te voorschijn. Het resultaat: een beter binnenklimaat en een schoner kanalensysteem. Daardoor functioneert de totale installatie beter en zijn er dus minder schoonmaakkosten. Bovendien beïnvloed de luchtdichtheidsklasse C-norm natuurlijk ook de duurzaamheid van de gebouwen. 

Duurzaamheid

Wij zijn constant op zoek naar methoden of technieken om de duurzaamheid van onze producten te verbeteren. Zo is bijvoorbeeld het monteren met luchtdichtheidsklasse C een manier om de duurzaamheid van gebouwen te verbeteren. Ook zijn onze luchtkanalen over het algemeen gemaakt van sendzimir 275 verzinkt staal. Dit soort staal is extra behandeld om zo beter tegen corrosie bestand te zijn, wat de levensduur van onze producten verlengt. Maar er zijn ook hier milieutechnische verbetering voor aanwezig. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor Magizinc, dit verlengt de levensduur nog verder.

Milieu

Ook proberen wij door middel van nieuwe technieken onze impact op het milieu te verminderen. Zo zou bijvoorbeeld het Magizinc staal dat al eerder benoemd is, ervoor zorgen dat de impact op het milieu kleiner kan worden omdat er tijdens de productie minder ruwe grondstoffen gebruikt worden. Ook hoeven door de langere levensduur van de producten, minder snel delen vervangen te worden. Maar wij zoeken ook op andere manieren naar milieuvriendelijke alternatieven, Denk bijvoorbeeld aan bio afbreekbare snijolie etc.